Zoek
Terug gaan

Bewaar- en Afbakadvies van Bakkerij 't Stoepje

Bewaar- en Afbakadvies van Bakkerij 't Stoepje

Heb je een van onze heerlijke broden in huis, maar heb je nog vragen over het bewaren of afbakken? Geen zorgen! Op deze pagina geven we je handige tips en tricks, zodat je optimaal kunt genieten van je brood, koeken en andere lekkernijen. Staat je vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

 .

Bewaren

Onze verse broden kun je gerust drie dagen bewaren. Het beste kun je ze in een plastic zak of een goed afgesloten broodtrommel bewaren. Wil je de korst lekker krokant houden? Bewaar het brood dan in een papieren zak, maar let op: het blijft dan wel iets minder lang vers. Brood in de koelkast bewaren is geen goed idee, omdat het dan sneller uitdroogt en veroudert.

Wil je het brood langer bewaren? Vries het dan in! Onze broden kunnen minimaal een maand in de vriezer blijven zonder in te boeten op smaak en kwaliteit.

Als je afbakbroodjes hebt gekocht, kun je ze 2 tot 3 dagen bewaren. Bewaar ze goed afgesloten op een droge, donkere plek. In de zomer adviseren we om ze in de koeling te bewaren voor de beste kwaliteit.

Onze verse koeken, zoals de gevulde koeken en haverkoeken, blijven zo’n 5 dagen vers als je ze in een goed afgesloten zak of trommel op een donkere plek bewaart.

Voor vleesbelegde producten zoals de ham-kaas croissant of het kipsatébroodje geldt: deze zijn het lekkerst op de dag van aankoop. Eet je ze niet meteen, bewaar ze dan in de koelkast. Ze zijn maximaal 3 dagen houdbaar.

 .

Opwarm- en Bakadvies

Algemene tip: Voor het afbakken van onze broden die nog niet helemaal gebakken zijn, raden we aan om ze 6 tot 8 minuten af te bakken in een voorverwarmde oven op 180°C. Omdat ovens verschillen, is het handig om het brood in de gaten te houden, misschien past jouw oven net iets anders.

Wil je een brood dat je al een paar dagen hebt bewaard weer opfrissen? Zo doe je dat:

- Maak de korst even nat onder de kraan.

- Zet het brood voor een paar minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

- Laat het brood even afkoelen tot kamertemperatuur.

Geniet van je heerlijke, opgepiepte brood!

 .

Afbakbroodjes bak je in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 6 tot 8 minuten.

 .

Gevoelige Producten

Sommige van onze broden en producten vereisen extra aandacht om ervoor te zorgen dat ze zo lang en zo lekker mogelijk blijven.

Slankelijntje: Voor al onze Slankelijntje-fans hebben we een speciale tip. Deze broodjes zijn lekker vochtig, en daarom is het het beste om ze in de koelkast te bewaren, vooral als het warm is. Zo blijven ze lekker vers!

Wil je binnen 2 dagen van je Slankelijntjes genieten? Bewaar ze dan in de koelkast.

Voor een later moment? Leg ze dan in de vriezer.

 .

Ook onze roomproducten zoals slofjes, roombroodjes en puddingcroissants moeten in de koelkast worden bewaard als je ze niet op de dag van aankoop eet.

 .

Belegde producten: Kaas-uienkruiers, belegde focaccia’s en worstenbroodjes kun je het beste in de koelkast bewaren als je ze niet dezelfde dag eet. Warm ze daarna op in de oven (5-6 minuten op 180°C) voor de beste smaak.

.

Worstenbroodjes, frikandelbroodjes en vergelijkbare producten kun je ook makkelijk in de magnetron opwarmen voor een snelle hap.

 .

We hopen dat deze tips je helpen om optimaal van onze producten te genieten! Heb je nog meer vragen? Neem gerust contact met ons op.